KALANDOK A HOMOK ÉS A SZIK BIRODALMÁBAN – Áprilisi programajánló

KALANDOK A HOMOK ÉS A SZIK BIRODALMÁBAN – Áprilisi programajánló

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság
2019. áprilisi programajánlója

Áprilisban “hét tél és hét nyár van” – tartja a mondás, utalva a szeszélyes időjárásra. Április hava esős legyen, hogy a gyökér igyon-egyen, jó bor legyen a szőlőhegyen. De ha túlságosan nedves, a csigáknak kedvez. Szent György havában történik az állatok kihajtása. Nincs ez máshogy a Kiskunsági Nemzeti Park szürke marha és bivaly gulyáival sem. Az állatok már alig várják, hogy téli széna helyett friss füvet legelhessenek.

,PROGRAMOK A TERMÉSZET HÁZÁBAN (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.)

  • Április 2. 17:00 – Ötórai zöldtea
  • Április 17. – Föld napja a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában (Ábrahám Krisztián, +36 30/638-0297, abrahamk@knp.hu)
  • Április 16. – Világjáró Klub (Rózsa Bella Az “Aranydenevérek, rózsaszín galambok” szigete – Mauritius)
  • Április 30. – Világjáró Klub (Ratkai János Jordánia)

TÚRÁK A KISKUNSÁGI NEMZETI PARKBAN

  • Április 6. 6:00 – Hajnali túzokles Apajpusztán
  • Április 6. 17:00 – Csillagséták nemzeti parkjainkban: Föld alatt és föld felett
  • Április 14. 9:00 – Gyógyteák és gyógynövények – túra a szegedi Fehér-tónál
  • Április 20. – Kirándulás a szikesek világába (Morvai Edina edi@kolon-to.com, 70/411-8445)
  • Április 26. 8:30 – Sziki barangolás és túzokles Miklapusztán

Bővebb információk…[PDF]

MÁJUSI ELŐZETES

Idén a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság lesz az országos Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseményeinek házigazdája. Május 25-26-án a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság – karöltve a Muzsikál az Erdő Alapítvánnyal – ingyenes programokkal várja a zene- és természetszerető családokat, érdeklődőket Lakitelek-Tőserdőn.
Programok: Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, Ciróka Bábszínház, Lóca Együttes, Por zenekar. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szakvezetéses erdei sétával és rövid kenutúrákkal várják az érdeklődőket.
Magyarország 10 nemzeti parkjának standjain nem csak hazánk természeti értékei mutatkoznak be, hanem azok a termelők és termékeik is, akik Nemzeti Parki Termék védjeggyel rendelkeznek. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar, az Aurin Leánykar és a Fonó Zenekar.
Június első hetében a hazai nemzeti parkok számtalan programmal várják ország szerte a látogatókat. A programokról a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon lehet olvasni.

Comments are closed.