Rólunk írták

Madárcsicsergés és családias légkör fogadott a Füzesi Papa Vendégházban

 

Egy híres mondás szerint “Sokkal fontosabb felfedezni egy olyan templomot, amiről még senki sem hallott, mint elmenni Rómába és kötelezően megnézni a Sixtus-kápolnát, kétszázezer másik turistával együtt, akik a füledbe kiabálnak.” Nos, amióta járom az országot és keresem a szebbnél szebb helyeket és szállásokat, én is igyekszem szem előtt tartani ezt a filozófiát. Persze fontos, hogy megismerjük a főbb látnivalókat is, de ha van rá lehetőség, járjunk mindig egy lépéssel a tömegek előtt és fedezzünk fel olyan helyeket is, amelyeket csak kevesen ismernek.


Naplemente a hartai Duna-parton

Múlt hétvégén én is pontosan ezt tettem. Mialatt a magyarok nagy része már a balatoni vagy horvátországi nyaralását tervezi, én egy kevésbé ismert Duna-parti faluba, Hartára utaztam.


A Bács-Kiskun megyei Harta főutcája.
Sváb település a Duna-partján

A kis sváb falu neve talán nem mindenkinek csenghet ismerősen, hiszen nincs világhírű bazilikája, múzeuma, sem menő kávézói vagy Michelin-csillagos étterme. Van viszont egy csodálatos Duna-partja, a határában húzódik a Kiskunsági Nemzeti Park vadászati és horgászati lehetőségekkel, keresztülfut rajta az Eurovelo 6-os kerékpárút, és ami a legfontosabb: Hartán található a Füzesi Papa Vendégháza, amely igazi gyöngyszem a hazai szálláshelyek között.


Füzesi Papa Vendégháza
Füzesi Papa Vendégháza

Madárcsicsergés fogadott, amikor megérkeztünk a szállásra és ez az idill csak fokozódott, amikor megláttam a rengeteg rózsát és cserepes növényt, amelyek a ház körül és a kertben illatoztak. A 2014-ben felújított vendégház a Füzesi családi öröksége, névadója a Papa, aki a család egyik fő összetartó ereje volt.

A szálláshely háromágyas szobákkal (pótágyazhatóak, kérésre gyermekeknek kiságyat helyeznek el) és saját fürdőszobával rendelkezik, továbbá egy közös nappali, egy teljesen felszerelt közös konyha és étkező várja a vendégeket. Az udvarban parkoló, saját játszótér, kemence, bográcsos főzési lehetőség és fedett terasz került kialakításra.